KONFERENCIAFELHÍVÁS


Tavaszi Szél Konferencia, 2008. május 23-25.

Budapest, Károli Gáspár Református Egyetem


A Doktoranduszok Országos Szövetsége 11. alkalommal rendezi meg a Tavaszi Szél Konferenciát, melynek házigazdája ezúttal a Károli Gáspár Református Egyetem, további együttműködői a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Biztottság Doktori Bizottsága, az Országos Doktori Tanács és a Somos Alapítvány.


A tudományterületenként külön meghirdetett konferenciára doktoranduszként és doktorjelöltként lehet jelentkezni előadással, poszter-bemutatóval, illetve résztvevőként. A konferencia nyelve magyar.

 

On-line jelentkezés a www.dosz.hu/tavasz2008 ügyintézés és további információk a tavasz dosz . hu címen.


Jelentkezési, befizetési és cikkfeltöltési határidő: 2008. április 21.


A „Somos Alapítvány a védelmi oktatásért és kutatásért” közhasznú szervezet a konferenciához kapcsolódóan 3 kategóriában hirdet ösztöndíjat az Országos Doktori Tanács és a Doktoranduszok Országos Szövetsége együttműködésével a doktoranduszok kiemelkedő kutatási eredményeinek, illetve a témavezetők kimagasló teljesítményének az elismerésére


Pro Patria et Scientia Díj

doktoranduszok és témavezetőik részére

címmel.

 

Részvételi feltételek, on-line jelentkezés, valamint további információk: lásd fent.

 

A megadott formai követelmények szerint írott cikkeket vagy egyoldalas poszter-összefoglalókat az Országos Doktori Tanács által kijelölt lektorok, az MTA Bolyai János Ösztöndíjasok Akadémiai Klubjának tagjai, valamint a Szövetség által felkért professzorok lektorálják. Az elfogadott cikkeket tartalmazó, ISBN-számmal ellátott kiadvány a konferencián átvehető.

 

A részvételi díj tartalmazza a konferencia teljes költségét (ellátás, kiadvány, programok, jutalmak, belépők, helyi közlekedés, kirándulás, ajándékcsomag). A költségekből a DOSz tagjainak különböző kedvezményeket biztosít, így a részvételi díj DOSz-tagoknak 25.000 Ft, nem DOSz-tagoknak 35.000 Ft. A konferenciával kapcsolatos ügyintézés interneten keresztül történik. A jelentkezők száma limitált, így előfordulhat, hogy a fent megadott határidő előtt telítődik a létszám.

 

A tavalyihoz hasonlóan idén is szeretnénk változatos programmal a résztvevők rendelkezésére állni. A tudományterületenként meghirdetett konferenciák szekcióülései mellett, melyek anyaga a Tavaszi Szél 2008 kiadványban is elkülönítetten olvasható majd, a Tavaszi Szél 2008 alkalmával kerül sor a „Pro Patria et Scientia ” pályázatra benyújtott dolgozatok előadására, illetve díjazására is (a nevezéshez a konferencia dolgozata szükséges).

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Doktoranduszok Országos Szövetsége