A Magyar Tudományos Akadémia folyóirata. Alapítva: 1840
 

KEZDŐLAP    ARCHÍVUM    IMPRESSZUM    KERESÉS

 

 SAJTÓKÖZLEMÉNY

X

   



A NOVOFER Alapítvány felhívása a 2010. évi Gábor Dénes-díj adományozására


Az 1989-ben alapított és 2007-ben Kármán Tódor-díjjal elismert NOVOFER Alapítvány 22. alkalommal hirdeti meg a GÁBOR DÉNES-DÍJ felterjesztési felhívását.
Díjazási javaslatot a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek, illetve szövetségek vezetői, továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakemberek nyújthatnak be.
A felterjesztők GÁBOR DÉNES-DÍJRA javasolhatják azokat az általuk szakmailag ismert, kreatív, innovatív, magyar állampolgársággal rendelkező, jelenleg is tevékeny (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket, akik valamely gazdasági társaságban vagy oktatási, kutatási intézményben:


• kiemelkedő tudományos, kutatási-fejlesztési tevékenységet folytatnak,
• jelentős tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hoztak létre,
• tudományos, kutatási-fejlesztési, innovatív tevékenységükkel hozzájárultak
   a környezeti értékek megőrzéséhez,
• személyes közreműködésükkel nagyon jelentős mértékben

     és közvetlenül járultak hozzá intézményük innovációs tevékenységéhez.


A díj személyre szóló, így alkotó közösségek csoportosan nem jelölhetőek. • A díj nem egy életpálya elismerését, hanem az elmúlt öt évben folyamatosan nyújtott, kiemelkedően eredményes teljesítmény elismerését célozza. • A díj csak egyetlen alkalommal nyerhető el, és a Kuratórium posztumusz díjat nem adományoz.

Az előterjesztéssel kapcsolatos részletes tudnivalók, az adatlap és a felhívás a www.novofer.hu honlapról letölthetők. Az előterjesztést mind elektronikusan, mind papíralapon be kell nyújtani. Az elektronikus és a papíralapú jelölés beküldési/postára adási határideje 2010. október 8. Nyilvános eredményhirdetés és díjátadás: 2010. december 16., Parlament

További felvilágosítás: Garay Tóth János kuratóriumi elnök (+36-30-900-4850) vagy Kosztolányi Tamás titkár (06-1-319-5111, fax: 06-1-319-8916, email: alapitvany@novofer.hu)

Budapest, 2010. július 8.


Garay Tóth János
a kuratórium elnöke