Az élelmiszer-feldolgozás folyamatában a helytelen technológia vagy
anyagok alkalmazása, valamint higiéniai hiányosságok tömeges
megbetegedésekhez vezethetnek.
A mezőgazdasági tevékenység során a helyes mezőgazdasági gyakorlat
(HMGY) alkalmazásával, a növényvédőszerekre, az állatgyógyszerekre
és takarmányokra vonatkozó előírások szigorú betartásával tudatosan
kell törekedni arra, hogy az alkalmazott technológiák a lehető
legkevésbé jelentsenek szennyezőanyag-terhelést az előállított
élelmiszer-nyersanyagok tekintetében. Az élelmiszer előállítás és
forgalmazás terén az előírások követésével, a helyes higiéniai
gyakorlat (GHP) és a veszélyelemzésen alapuló belső
élelmiszer-biztonsági rendszer (HACCP) hatékony alkalmazásával, az
élelmiszer-vállalkozói felelősség érvényesítésével a kockázatot a
lehető legkisebb mértékűre kell csökkenteni.
3. Az élelmiszerlánc áttekinthetővé tétele,
egyszerűsítése • Az utóbbi évek élelmiszer-szennyezési eseményeinek
felderítése azt mutatta, hogy az élelmiszerláncba kerülő anyagok,
takarmányok, valamint az élelmiszer-összetevők útja bonyolult,
szövevényes, nehezen és csak időigényes munkával deríthető fel. A
forgalmazott csomagolt élelmiszereken a származási hely, az
előállítás, a csomagolás helye sok esetben nincs feltüntetve. A
csomagolatlanul, kimérve értékesített élelmiszerek esetében a
származás bizonyítása még nehezebb. Minél hosszabb, bonyolultabb az
élelmiszerlánc, annál több az esély a szennyeződésre, fertőzésre,
szándékos manipulációra. A nagy távolságra történő szállítás
energiaigénye miatt negatívan hat a környezetre is. Az ismeretlen
előállítási és szállítási körülmények miatt a termékek biztonsága és
minősége nehezen ellenőrizhető.
Minden lehetséges jogi kezdeményezést és intézkedést meg kell tenni
annak érdekében, hogy az élelmiszerek, takarmányok, és az
élelmiszerláncba bekerülő egyéb anyagok eredete kiderüljön, útjuk
könnyen követhető és a termék egyértelműen azonosítható legyen.
Törekedni kell arra, hogy az élelmiszerlánc minél rövidebb,
egyszerűbb legyen, a termelés és feldolgozás helye minél közelebb
legyen egymáshoz. Az élelmiszerlánc egyszerűsítésében fontos a helyi
kistermelők megerősítése, helyzetük javítása.
4. Felelős, felkészült, tisztességes vállalkozások •
Az élelmiszer-biztonságért a teljes élelmiszerlánc folyamatában első
helyen a termelő, előállító és forgalmazó (élelmiszer-vállalkozó)
felelős. Az élelmiszer-vállalkozás fogalmába beleértendőek az
élelmiszerek, takarmányok, élelmiszerláncba beszállított egyéb
anyagok importjával, exportjával, előállításával és forgalmazásával,
valamint a kereskedelemmel és vendéglátással foglalkozó
vállalkozások is. Ennek a felelősségnek a kötelező előírások
megismerésével, betartásával, élelmiszer-biztonsági,
minőség-biztosítási rendszerek alkalmazásával, a nyomon követhetőség
biztosításával tesz eleget.
A kormányzatnak és az élelmiszer-vállalkozásoknak kölcsönösen elő kell
segíteni, hogy Magyarországon csak az előírásokat ismerő, betartó, a
biztonságos és megfelelő minőségű élelmiszer előállítását,
forgalmazását kiemelten fontosnak tartó, az új technológiákat,
fejlesztéseket körültekintően alkalmazó élelmiszer-vállalkozások
működjenek. A vállalkozások számára biztosítani kell azt a jogi,
gazdasági környezetet, amelyben az elvárások egyértelműek,
betarthatóak, és könnyen elérhetővé kell tenni mindazokat az
információkat, melyek elősegítik a biztonságos és megfelelő minőségű
élelmiszerek előállítását.
5. Hatékony, egységes, gyorsan reagáló hatósági
ellenőrzés • A élelmiszer-vállalkozó felelősségteljes magatartásának
megvalósulását elő kell segíteni, felügyelni kell, ki kell
kényszeríteni a hatékony hatósági ellenőrzés és intézkedés
eszközeivel. A hatósági ellenőrzésnek is a kockázatelemzés
alapelvein kell alapulnia, és az ellenőrzéseknek, intézkedéseknek
olyan alapossággal és gyakorisággal kell történniük, ami visszatartó
erejű a jogszabálysértésekkel szemben. Az ellenőrzések során
ugyanakkor érvényre kell juttatni az ellenőrzések segítő és nevelő
jellegét is.
A hatóság megfelelő működéséhez biztosítani kell a működés
kiszámítható kereteit, személyi, tárgyi feltételeit és a rendszeres,
tervezett szakmai továbbképzést. Az ellenőrzötteknek egyidejűleg
biztosítani kell a fellebbezés, jogorvoslati intézkedés lehetőségét
a hatósági intézkedésekkel szemben.
6. Összehangolt küzdelem a hamisítások, csalások
ellen • Az élelmiszer-biztonságra globálisan is, nemzeti szinten is
jelentős veszélyt jelentenek a hamisítások, csalások, melyek nemcsak
az élelmiszerekre, hanem az élelmiszerláncba bekerülő egyéb legális
és illegális anyagokra (növényvédőszerek, állatgyógyszerek,
hormonok) és kísérő dokumentumaikra is kiterjednek. Ezek az
események gazdasági, politikai, bűnügyi kihatásúak, és alkalmasak
arra, hogy hosszú távon negatívan befolyásolják a fogyasztók
egészségét, bizalmát és a termékek piacképességét. A hamisítások,
csalások elleni küzdelem csak széleskörű összefogással valósítható
meg, ahhoz az élelmiszer-ellenőrző hatóság eszközei és lehetőségei
önmagukban nem elegendőek.
Az események felderítésének technikai, szervezeti kereteit ki kell
alakítani, valamint olyan jogi változásokat kell bevezetni,
melyekkel a felderített események visszatartó erejű és a
jelenleginél gyorsabb szankcionálása megvalósítható.
7. Az élelmiszer-biztonsági ismeretek elterjesztése
és az igényesség fokozása • Az élelmiszer-higiéniai,
élelmiszer-biztonsági ismeretek és azok gyakorlati alkalmazása az
élelmiszer-biztonsági helyzet javításának kulcskérdése. El kell
érni, hogy az alapvető higiéniai, élelmiszer-biztonsági,
táplálkozási ismeretek beépüljenek a Nemzeti Alaptantervbe, ezáltal
az oktatási, nevelési rendszerbe, valamint a mindennapi szokásokba
egyaránt. A termelők, előállítók, forgalmazók biztosítsák dolgozóik
élelmiszer-biztonsági ismereteit, és tekintsék értéknek a magas
szintű higiénét, ami jelentsen számukra elismerést és üzleti előnyt
is. A fogyasztókban alakuljon ki határozott elvárás és igényesség az
élelmiszerekkel kapcsolatos szolgáltatások higiénéjére, a nekik
felkínált élelmiszerekre, és otthoni ételkészítési, fogyasztási
szokásaikra vonatkozóan. A média hiteles, megbízható, szakmailag
megalapozott információkat közvetítsen.
Mindennek megalapozására az élelmiszerlánc szereplőit, a fogyasztókat
és a médiát korszerű, színvonalas, érthető, valósághű és meggyőző
információkkal kell ellátni.
8. A tudományos kutatás támogatása, eredményeinek
hasznosítása • Az élelmiszer-biztonsági helyzetet befolyásoló
tényezők változékonysága, az újabb és újabb fogyasztói igények
jelentkezése, az új technológiák, termékek bevezetése az alap- és
alkalmazott kutatás folyamatos készenlétét, fejlesztését igényli. A
lehetséges kockázati tényezőket fel kell tárni, és meg kell ismerni,
és az egészségre gyakorolt kockázat becslését el kell végezni; ki
kell dolgozni azokat az eszközöket, intézkedéseket, melyekkel a
kockázat csökkenthető, megszüntethető. A kutatási eredményeknek a
gyakorlatban kell hasznosulniuk, és az önálló kutatói bázissal nem
rendelkező kis- és közepes vállalkozások számára is elérhetővé kell
válniuk.
A magas színvonalú élelmiszer-kutatást (beleértve az
élelmiszer-biztonsági, -minőségi és táplálkozási vonatkozásokat is),
valamint az utánpótlást biztosító felsőfokú oktatást kormányzati
eszközökkel támogatni kell.
A nemzeti élelmiszer-biztonsági program prioritásai
1. Az élelmiszer-biztonság komplex szemlélete •
CÉL: Az élelmiszer-biztonság környezeti, társadalmi, szociális
kölcsönhatásainak megismerése. Olyan rendszer kialakítása, amely az
élelmiszer-biztonságot nem önmagában, elszigetelten, hanem
hálózatként szemléli, és figyelembe veszi a fenntartható
élelmiszer-termelést és -ellátást, a környezetre gyakorolt és a
környezetből eredő hatásokat, valamint az élelmiszer-fogyasztással,
táplálkozás-egészségüggyel, környezet-egészségüggyel, és egyéb
csatlakozó területekkel való kölcsönhatásokat.
2. Mikrobiológiai élelmiszer-biztonság fokozása •
CÉL: Az élelmiszerek mikrobiológiai szennyeződésének és az
antibiotikum-rezisztencia terjedésének csökkentése, így az
élelmiszerekkel terjedő fertőzések számának, súlyosságának,
szövődmények kialakulásának csökkentése, megelőzése.
3. Kémiai élelmiszer-biztonság fokozása • CÉL:
Élelmiszereink közvetítésével a szervezetbe jutó toxikológiai
terhelés csökkentése, annak egészségre ártalmatlan szinten tartása.
Ennek eredményeképpen a nemkívánatos vegyi anyagok, toxinok által
kiváltott rövid és hosszú távú káros egészségügyi hatások
csökkentése, a lakosság egészségügyi állapotának javulása.
4. Kormányzati/hatósági felelősségvállalás • CÉL: Az
élelmiszer-biztonsági/élelmiszer-ellenőrzési jog- és
intézményrendszer magas színvonalú működésének biztosítása. Jól
felszerelt, hatékony, megfelelően finanszírozott, független
élelmiszerlánc-ellenőrzési intézményi rendszer magas szintű
működtetése, és a működés tapasztalatainak rendszeres értékelése.
Monitoring és surveillance rendszerek közös adatbázisba integrálása,
eredményeik értékelése, nyilvánosságra hozatala és hasznosítása.
5. Az élelmiszer-vállalkozó felelősségének érvényre
juttatása • CÉL: Élelmiszer-biztonságot segítő belső ellenőrzési,
minőségbiztosítási rendszerek hatékony alkalmazása, széleskörű
elterjesztése a teljes élelmiszerláncban, eredményességük
vizsgálata, azok megfelelő működtetésének ellenőrzése. Magas szintű
üzemi higiénia biztosítása. Új technológiák körültekintő
alkalmazása. Élelmiszer-vállalkozások jogi és szakmai ismereteinek
naprakészen tartása. Kamarák, iparági szervezetek szerepének
fokozása a képzésben és a szakmai, erkölcsi követelmények
érvényesítésében.
6. Az élelmiszerlánc védelme • CÉL: Az élelmiszerek
és az élelmiszerláncba bekerülő egyéb termékek hamisításának,
szándékos szennyezésének megelőzése, felderítése és a következmények
gyors elhárítása.
Felkészülés a szándékos élelmiszer-szennyezési, fertőzési eseményekkel
kapcsolatos vizsgálatokra és intézkedésekre.
Élelmiszer-vállalkozások felkészítése. Hamisításokkal, csalásokkal
kapcsolatos adatbázis kialakítása és laboratóriumi fejlesztés.
Újonnan felmerülő veszélyek és kockázatok figyelése. Gyorsreagálású,
országos hatáskörű egység létrehozása. Súlyos jogsértésekkel
kapcsolatos bírósági gyakorlat felülvizsgálata, a nyilvánosság,
átláthatóság és a visszatartó erő biztosítása.
7. Érzékeny fogyasztói csoportok kiemelt védelme •
CÉL: Érzékeny fogyasztói csoportoknak szánt élelmiszerek, ételek
különös gondossággal történő előállítása, fokozott ellenőrzése. Az
érintett csoportok célzott felvilágosítása, tájékoztatása. Az
élelmiszer-túlérzékenység miatti tünetek kialakulásának,
előfordulásának csökkentése. Az élelmiszer-allergiások részére az
adott allergéntől mentes élelmiszerek előállítása. Az
élelmiszer-allergénekre vonatkozó tájékoztatás általánossá, könnyen
hozzáférhetővé tétele. Élelmiszerek allergén tartalmának és a
címkézés/jelölés valóságtartalmának ellenőrzése.
8. A hagyományostól eltérő élelmiszerek
biztonságosságának elősegítése • CÉL: Különleges táplálkozási célú
élelmiszerek, étrend-kiegészítők, dúsított élelmiszerek, új
élelmiszerek, GMO-élelmiszerek, nanotechnológia alkalmazásával
készült élelmiszerek biztonsága, egészségi kockázatának elemzése.
Annak biztosítása, hogy az ilyen termékek fogyasztása az egészséget
ne veszélyeztesse, és a fogyasztót a várható hatások tekintetében ne
tévessze meg. A tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó
állítások és a tápértékjelölés önkéntes formái, valamint a
hagyományostól eltérő élelmiszerek hatékony ellenőrzése.
9. Az oktatás, nevelés, kommunikáció javítása • CÉL:
A társadalom élelmiszer-biztonsági, élelmiszer-higiénés ismereti
szintjének emelése az élelmiszer-eredetű megbetegedések tudatos
megelőzése és az általános higiénés igényesség elterjesztése
érdekében. Hiteles, nyílt, naprakész, tudományosan megalapozott
kommunikáció.
10. Élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos kutatás,
fejlesztés segítése • CÉL: A hazai kutatás-fejlesztés hatékony,
összehangolt támogatása. A nemzeti és nemzetközi együttműködés
előmozdítása, a kutatás-fejlesztés eredményeinek széles körben
történő megismertetése, gyakorlati hasznosítása.
Mindezekhez nemzeti élelmiszer-biztonsági program szükséges, amely
bemutatja a jelenlegi helyzetet, megjelöli a feladatokat, és így
iránytűként szolgálhat minden érintett számára, aki jobb
életminőséget, nagyobb biztonságot, ennek részeként jó minőségű és
biztonságos élelmiszereket szeretne Magyarországon. A program ezekre
a prioritásokra részletes alprogramokat tartalmaz, melyek átfogják
az adott témakör hazai és nemzetközi hátterét, helyzetének elemzését
és értékelését, valamint javaslatokat, teendőket fogalmaz meg,
kiemelve ezek közül a legsürgősebben megvalósítandókat.
A program megvalósításától
várható eredmények
A Nemzeti Népegészségügyi Program tervezete sokak, szinte mindenki
számára tartalmaz teendőket, javaslatokat, melyeket mindennapi
munkája során vagy stratégiai tervezésnél, kutatási-fejlesztési
programok összeállításánál, pályázatok kiírásánál, technológiai
változtatások bevezetésénél stb. figyelembe vehet, így apró
lépésekkel, de következetesen közelíthetünk a programban
meghatározott fő célkitűzés felé. Ám a program egészének
megvalósulása kormányzati akaratot, megfontolt támogatást
feltételez. Ehhez a stratégiai célokat és az alprogramokban
megfogalmazott feladatokat cselekvési tervvé kell formálni, konkrét
célkitűzésekkel, határidőkkel, költségbecsléssel és a ráfordítható
támogatás megjelölésével, a felelős intézmények megnevezésével. A
program következetes végrehajtása esetén
• csökken az élelmiszereredetű megbetegedések száma;
• a fogyasztók bizalma megerősödik a hazai piacon értékesített
termékekkel szemben;
• a hatósági intézkedések átláthatóan szolgálják a tisztességes
vállalkozások érdekeit, és elrettentik a tisztességteleneket;
• a vállalkozások számára alapvető érték lesz a biztonságos és jó
minőségű termék előállítása;
• emelkedik a lakosság, és az élelmiszer-vállalkozások
higiéniai/élelmiszer-biztonsági ismereteinek szintje;
• az esetleges válsághelyzetekre felkészülten, gyorsan és hatékonyan
reagálunk;
• az intézkedések, ráfordítások a kockázattal arányosan hasznosulnak,
és megtérülnek,
• a kutatás megerősödik, és segíti a hazai vállalkozásokat.
Az élelmiszer-biztonság javulása esetén közvetett hatásként
• csökkennek az orvosi ellátás költségei;
• csökken a munkától való távolmaradás;
• nő az export, javul a nemzetközi élelmiszer-kereskedelem;
• javul a magyar termékek piacképessége,
• terjed megbízhatóságának, biztonságának és minőségének jó híre;
• csökken az élelmiszerek romlása, szennyezettsége miatti veszteség;
• emelkedik a foglalkoztatottság, a jövedelem és a társadalmi jólét.
Kulcsszavak: élelmiszer-biztonság,
élelmiszer-biztonsági politika, stratégiai tervezés, globalizáció,
kockázatbecslés
IRODALOM
EC (2000): White Paper on Food
Safety, COM, 1999/719 final. European Commission, Brussels
FDA (1997): Food Safety from
Farm to Table: A New Strategy for the 21st Century. Washington, D.C.
WEBCÍM >
FDA (2007): Food Protection
Plan. Washington, D.C. •
WEBCÍM >
•
WEBCÍM >
Szabó Mária – Farkas József
(szerk.) (2000): Magyarország élelmiszer-biztonsági helyzete az
ezredfordulón. Élelmiszerbiztonsági Tanácsadó Testület, Budapest
Szeitzné Szabó Mária (szerk.)
(2004): Magyarország Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Programja,
Élelmiszerbiztonsági Tanácsadó Testület, Budapest
Szeitzné Szabó Mária (szerk.)
(2008): Élelmiszerbiztonsági helyzetelemzés és kockázatértékelés.
Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal, Budapest
WHO (2002): Global Strategy
for Food Safety: Safer Food for Better Health. World Health
Organisation, Geneva
WEBCÍM >
LÁBJEGYZETEK
1 Az MTA-KÖTEB
Élelmiszerbiztonsági Albizottság tagjai: Farkas József (elnök),
Bánáti Diána (titkár), Ambrus Árpád, Baranyi József, Beczner Judit,
Deák Tibor, Gelencsér Éva, Győri Zoltán, Kovács Ferenc, Kovács
Melinda, Mészáros János, Nagy Béla, Somogyi Árpád, Szeitzné Szabó
Mária, Varga János, Véha Antal
<
|