A Magyar Tudományos Akadémia folyóirata. Alapítva: 1840
 

KEZDŐLAP    ARCHÍVUM    IMPRESSZUM    KERESÉS


 A MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA ÚJ VEZETŐI

X

 

 

A 185. közgyűlés második munkanapján zárt ülésen választották meg a Magyar Tudományos Akadémia főállású vezetőit – az MTA elnökét, főtitkárát és főtitkárhelyettesét, továbbá az Akadémia alelnökeit, az elnökség egyes tagjait, a közgyűlési bizottságok tagjait és vezetőit, többek között a Doktori Tanács, a Felügyelő Testület, a Tudományetikai Bizottság és a Vagyonkezelő Testület tagjait.

A jelölőbizottság előterjesztését Vizi E. Szilveszter, az MTA rendes tagja, a testület elnöke ismertette a jelenlévőkkel. Az Akadémia huszadik elnökévé a voksok 61,8%-ával Lovász Lászlót, főtitkárává 60,1%-kal Török Ádámot, főtitkárhelyet-

 

 

tesévé pedig 56,2%-kal Barnabás Beáta Máriát választották meg.

Az élettudományi alelnök a voksok 70,2%-át kapó Freund Tamás, a társadalomtudományi alelnök Vékás Lajos 57,1%-kal, a természettudományi alelnök pedig 67%-os támogatottsággal Szász Domokos lesz a következő három évben. A Közgyűlés élettudományi elnökségi taggá 61,4%-kal Tulassay Tivadart, társadalomtudományi elnökségi taggá 59,7%-kal Szabó Miklóst, természettudományi elnökségi taggá pedig 53,6%-kal Bokor Józsefet választotta.